Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Sjungande polis lockar miljonpublik

20 miljoner tittare kan inte ha fel. En lätt överviktig polis i bil som läppsynkar Taylor Swifts ”Shake it off” måste bara bli ett viralt under.

Polisen i Dover i den amerikanska delstaten Delaware delade för några dagar sedan med sig av en drygt fyra minuter lång inspelning gjord från den kamera som varje polisbil har monterad på sin instrumentbräda.

Inte den som pekar framåt och som vi brukar få se i teveserier som ”Cops” när diverse gripna bilförare trycks upp mot motorhuven och får sina ansikten tillplattade mot plåten – utan en kamera riktad mot föraren i polisbilen.

Videon med den lätt överviktige polisen Jeff Davies kryssande omkring längs gatorna, med en lätt hand på ratten, mimande till sångerskan Taylor Swifts ”Shake it off” fick Youtubeanvändarna att gå i taket.

Och Taylor Swift själv har gjort tummen upp: ”"LOLOLOLOL THE SASS", twittrade sångerskan i söndags. Ungefär: Ett gott skratt som riktar sig till en cool kille.

Jeff Davies själv har fått sina minuter i strålkastarljuset och framträtt i såväl ”Good Morning America”, ”Today”-show och America's Newsroom" på Fox.

Nu finns det en del frågor som den vanlige tittaren och lyssnaren kan ställa sig. Och som många också gjort när de har sett klippet.

Hur lyckat är det för en polis att digga loss så pass att trafiken verkar komma i andra hand och musiken i första?

Är det verkligen så bra att inte hålla båda händerna på ratten? Eller ingen alls?

Och vem skulle komma undan med att sno en hel låt av en artist och sedan köra en karaokeversion på nätet utan att Youtube stängde av personen inom några minuter?

I vilket fall fortsätter många att titta. Och videon är ju rätt söt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.