Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Skadad svensk på väg till Sverige

Svenske Sammie Olovsson, som skadades i fredagens attack i Egypten, är på väg hem till Sverige igen.

– Det känns skönt att åka hem, säger hans pappa Jan-Eric Olovsson till TT.

Sammie Olovsson, 27 år, knivhöggs fyra gånger när han åt middag på en restaurang vid hotellet Bella Vista i Hurghada. Han har själv berättat för TT att han hade "en jävla tur" som klarade knivhuggen så bra.

Svensken fick lämna sjukhuset på lördagskvällen och tidigt på söndagsmorgonen reste han och hans far till Istanbul.

- Han är som normalt, men är väldigt stel i nacken och har ont i en axel som han vill kolla upp när vi kommit hem, säger Jan-Eric Olovsson.

Läs mer: Egypten riskerar att bli ett slagfält

När TT talar med Jan-Eric Olovsson väntar de på flygplatsen i Istanbul. De väntas anlända till Göteborg sent på eftermiddagen.

Under natten mot söndagen reste ytterligare 29 av researrangören Apollos gäster hem från Hurghada i förtid. Enligt Peter Browall, Sverigechef vid Apollo, rör det sig om 26 danskar och tre norrmän.

Motivet till fredagens attack är fortfarande oklart. Tre turister skadades när de angreps av två män med knivar. En av männen sköts till döds medan den andre skadades.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.