Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 15:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/skjutning-pa-skola-i-colorado/

Världen

En död och flera skadade i skolskjutning i Colorado – två gripna

Fler personer har skjutits på STEM School Highlands Ranch. De båda gripna misstänkta för skjutningen är elever. Foto: David Zalubowski/AP

En person dödades och minst sju skadades i en skottlossning vid en skola i Colorado. Två manliga elever har gripits.

Rätta artikel

Skolskjutningen inträffade på eftermiddagen lokal tid vid skolan STEM i orten Highlands Ranch i delstaten Colorado. De första poliserna var på plats medan skjutningen fortfarande pågick och i ett inlägg på Twitter beskrev polisen situationen som ”osäker”.

Ett par minuter efter det att skottlossningen börjat greps två personer misstänkta för inblandning, skriver Denver Post, en 18-årig man och en minderårig pojke.

Enligt Reuters är båda personerna elever på skolan. Polisen tror inte att det finns ytterligare misstänkta gärningsmän.

En 18-årig man dödades i skjutningen och sju eller åtta personer skadades. Ett sjukhus som vårdar fem av de skadade beskriver tillståndet som ”allvarligt” för fyra av dessa.

Allmänheten varnades för att röra sig i närheten av skolan. Ett par kilometer från skolan samlades föräldrar i väntan på att kunna återförenas med sina barn. Denver Post beskrev läget som kaotiskt med bilar som stod parkerade på cykelbanor och föräldrar som grät.

På skolan som har teknisk inriktning går runt 1.850 elever. Skolan stängdes, liksom ytterligare 25 till 30 skolor i Highlands Ranch.