Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Skolbuss i svår trafikolycka i USA – minst två döda

Foto: AP

En skolbuss full med mellanstadieelever har kolliderat med ett större fordon i New Jersey. Minst en elev och en vuxen har dött, enligt NBC News. 

Strax innan klockan 10.30 på torsdagsförmiddagen, lokal tid, kom larmet om att en skolbuss hade varit inblandad i en allvarlig trafikolycka. Händelsen inträffade på motorvägen I-80 i delstaten New Jersey, cirka fem mil väster om New York. 

Minst en elev och en vuxen person har dött, enligt NBC News

Mellan 40 och 46 personer uppges ha befunnit sig ombord på bussen när olyckan inträffade, uppger ABC News, som också rapporterar att bussen forslade femteklassare i samband med en utflykt. Senare rapporterar tv-kanalen att 45 personer har skadats i olyckan.

Bilder på olyckan visar hur bussens front är svårt demolerad och underredet verkar ha slitits bort från resten av fordonet. Flera medier rapporterar om att skolbussen har kolliderat med ett större fordon. Bussen har sedan kraschat in i en barriär vid sidan av motorvägen och landade till slut på sidan. 

– Det är en fruktansvärd scen, säger borgmästaren i staden Mount Olive, Rob Greenbaum, rapporterar nyhetsbyrån AP

Det är oklart hur många övriga personer som var inblandade i olyckan. Fox News rapporterar om att Hacketstown Medical Center har tagit emot tio patienter, men minst två andra sjukhus har också tagit emot skadade. 

Det andra fordonet beskrivs som ett större lastfordon och AP rapporterar om att även fronten hos detta fordon ska vara demolerad.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.