Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Skolor avspärrade i Connecticut

Polis i Ridgefield i delstaten Connecticut har spärrat av skolor i staden som en säkerhetsåtgärd på grund av att en misstänkt person har rört sig i området, rapporterar Reuters.

Polisens beslut att stänga tillfarterna till skolorna i Ridgefield visar hur stor oron är för att nya dåd ska drabba skolor. Ridgefield ligger omkring tre mil från Newtown.

"Vi söker efter en misstänkt person som befunnit sig vid en grundskola", meddelar Ridgefields polis i ett uttalande.

Polis meddelar att skolor i den till Newtown närbelägna staden Redding också spärrats av som en förebyggande åtgärd och på grund av ökad hotrisk. Polis befarar att den person som har synts till kan vara beväpnad.

Talesmannen för Connecticuts delstatspolis Paul Vance säger på en presskonferens att polisen inte hade haft någon tidigare kontakt med skytten Adam Lanza.

Vance meddelar också att utredningen kommer att ta mycket lång tid och att Sandy Hook Elementary School förmodligen förblir stängd i "flera månader" under tiden som utredningen pågår.

Myndigheterna i Connecticut utfrågar två vuxna som skottskadades men överlevde massakern i Newtown i fredags. Det uppger delstatspolisens talesperson. Polisen ser de två som nyckelvittnen i försöken att klargöra hur massakern gick till.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.