Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 00:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/skottlossning-i-centrala-berlin/

Världen

Stor polisinsats i centrala Berlin

Polis på plats i Berlin. Foto: John MacDougall/AFP

En omfattande polisinsats pågick under några timmar i centrala Berlin efter rapporter om att skott skulle ha avlossat nära turistmålet Checkpoint Charlie på måndagseftermiddagen. Men polisen har inte hittat vare sig någon misstänkt eller bevis för att några skott skulle ha skjutits.

Det påstådda rånet skulle ha inträffade mot Starbucks vid vid 13.20-tiden vid hörnet av Friedrichstrasse/Kochstrasse i centrala Berlin. Det finns ännu inga uppgifter om att någon skulle ha skadats.

Polisen spärrade av ett stort område kring platsen och en specialstyrka skickades till platsen, skriver Berliner Zeitung. Boende i området fick under någon timma inte lämna sina bostäder och kunder som befann sig inne på någon butik uppmanades stanna där.

Vittnen berättade hur människor flydde från platsen i panik. Vid 15.30-tiden hade polisen ännu inte kunnat bekräfta att några skott verkligen avlossats, skriver man i ett meddelande på Twitter.

Senare hittades dock en patronlhylsa från ett vapen.

Under polisinsatsen stannade tunnelbanelinje nummer 6 inte vid Kochstrasse och Checkpoint Charlie. Buss M29 fick en annan sträckning.

Den 21 december utrymde polisen en julmarknad i Berlin sedan några män uppträtt misstänkt. Man misstänkte då att det kunde finnas en bomb i området men efter att det hade genomsökts hittades inget och männen släpptes.