Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 23:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/skottlossning-pa-hotell-i-vastra-pakistan/

Världen

Attack mot lyxhotell i västra Pakistan

Google Maps

En grupp terrorister som tagit sig in på ett femstjärnigt hotell i Baluchistan, i västra Pakistan, har skjutits av säkerhetsstyrkor. En säkerhetsvakt som mötte männen sköts till döds.

Rätta artikel

Det var strax före klockan 17 lokal tid som tre beväpnade män stormade Pearl Continental Hotel efter att först ha öppnat eld mot byggnaden utifrån. Männen ska enligt de första uppgifterna ha tagit sig till hotellet i båt.

Hotellet ligger i kuststaden Gwadar, och ett stort antal poliser skickades till platsen med understöd från militär och antiterrorstyrkor. Eldstrider pågick under någon timma inne på hotellet sedan de beväpnade männen omringats då befann sig i en trappa som leder till hotellets övre våning.

Vid 17-tiden svensk tid (20-tiden lokal) bekräftade myndigheterna för CNN att de beväpnade männen hade skjutits. De hade då omringats när de befann sig i en trappa som leder till hotellets övre våning.

Hittills finns uppgifter om att en säkerhetsvakt vid ingången till hotellet ska ha dödats. Flera personer ska också ha skadats.

95 procent av byggnaden uppges ha blivit utrymd och området kring den har spärrats av. Enligt pakistanska Geo tv ska samtliga gäster ha evakuerats.

Hotellet ligger på en höjd i Gwadar och frekventeras till större delen av utländska gäster.

Enligt uppgifter till tidningen finns det inga utländska gäster på hotellet.

En grupp som kallar sig för Baluchistans befrielsearmé har tagit på sig attacken.