Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 04:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/skottlossning-vid-ukrainska-ambassaden-i-london/

Världen

Skottlossning vid ukrainska ambassaden i London

Polisen undersöker en bil utanför Ukrainas ambassad i London. Foto: Ben Cawthra/REX

Polis öppnade eld i närheten av Ukrainas ambassad i London på fredagen, efter att en person kört in i flera bilar varav en tillhörde ambassadören.

Rätta artikel

Polis anlände till platsen, varpå föraren började köra mot poliserna. Det var då poliserna beslöt sig för att öppna eld, enligt ett pressmeddelande från polisen.

”Tio eller fler skott” skott avlossades, enligt ett vittne. En man i 40-årsåldern greps, och enligt polisen skadades ingen.

Ett område spärrades av i närheten av tunnelbanestationen vid Holland Park i London i samband med händelsen. Ukrainas ambassad kommenterade händelsen på sin hemsida:

”Vid 10-tiden på lördagen rammades Ukrainas ambassadörs officiella fordon när det stod parkerat framför ambassadbyggnaden. Polis larmades omedelbart och den misstänkta bilen blev omringad. Trots polisens åtgärder träffade angriparen emellertid ambassadörens bil igen. Som en motåtgärd var polisen tvungen att öppna eld mot förövarens fordon.”

Ännu finns inget känt motiv bakom förarens beteende. Det rör sig inte om någon terrorrelaterad händelse, skriver polisen i pressmeddelandet.