Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 09:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/skyskrapa-brinner-i-forenade-arabemiraten/

Världen

Storbrand i skyskrapa i Förenade Arabemiraten – tolv skadade

00:55. En kraftig brand bröt på tisdagskvällen ut i ett höghus med över 40 våningar i Sharja i Förenade arabemiraten.

En kraftig brand bröt på tisdagskvällen ut i en skyskrapa i Sharjah i Förenade Arabemiraten. Tolv personer skadades. Branden var under kontroll efter två timmar, skriver Gulf News

Branden bröt ut vid 19-tiden, svensk tid. Enligt preliminära uppgifter ska den ha börjat på tionde våningen i det 49 våningar höga Abbco Tower och sedan snabbt spridits uppåt. En sida av byggnaden förstördes nästan helt, enligt Gulf News.

Sju skadade personer fick vård på plats och fem fördes till sjukhus, uppger räddningstjänsten.

Alla boende hann evakueras innan branden fick fart. Även boende i byggnader intill evakuerades för säkerhets skull. Polisen använde drönare för att undersöka om det fanns personer kvar i skyskrapan.

– Till en början var branden liten och vi begav oss ut ur byggnaden så snart vi upptäckte den, säger en person till Gulf News.

En annan invånare som bor på 36:e våningen berättar att hon befann sig i hallen när hennes vän, som också bor i huset, kom dit och sade att det brann. Först tog familjen hissen ned, men ändrade sig och klev ur på 20:e våningen där de tog sig ut via trappen.

– Vi vet inte var vi ska bo de kommande dagarna. 

https://twitter.com/gulf_news/status/1257736688224387072

En tredje person, som bor granne med skyskrapan, säger att lågorna blåste in i hennes bostad. 

– Hela byggnaden brann. En mindre byggnad bredvid började också brinna, säger hon. 

En man som bor en bit bort hörde sirener när han satt och åt middag. När han gick ut på balkongen såg han ett eldklot omsluta hela byggnaden.

– Det var en sådan brutal syn. Brinnande mattor föll från balkonger. Gardiner också. 

Flera personer ska ha tagit sin tillflykt till sina bilar. 

– Vi har kontaktat ägaren till byggnaden och alternativt boende kommer att ordnas för alla invånare. Det är fortfarande oklart hur många lägenheter som har påverkats, säger Al Zoud, chef för räddningstjänsten.

Skyskrapan byggdes 2006 och har 49 våningar, varav 38 hyser bostäder. Varje våning har tolv lägenheter.