Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 03:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/skytten-i-texas-hade-fatt-sparken-samma-morgon/

Världen

Skytten i Texas hade fått sparken samma morgon

Seth Ator sköts ihjäl efter att ha öppnat eld på en motorväg mellan Odessa och Midland i västra Texas. Foto: Sue Ogrocki

Sju personer sköts ihjäl när 36-årige Seth Ator i lördags öppnade eld i västra Texas. Han hade fått sparken samma morgon och ringde både larmcentralen och FBI innan han började skjuta, uppger polisen.

Det var på lördagseftermiddagen som skytten Seth Ator stoppades av en polispatrull på motorvägen mellan Midland och Odessa i Texas. De hade uppmärksammat att han inte hade blinkat när han bytte fil och när de stannade honom avlossade han flera skott mot poliserna. 36-åringen fortsatte att köra runt och skjuta från bilen, till synes helt slumpmässigt.

Han sköt också ihjäl en ung kvinna och stal postbilen hon körde. När polisen fick stopp på fordonet sköts Seth Ator ihjäl.

Sju personer dog i masskjutningen. Ett av dödsoffren var en 15-årig flicka. 22 andra, varav tre poliser och ett barn på 17 månader, skadades. Polisen har 15 olika brottsplatser att undersöka i jakten på ett motiv.

Det är nämligen inte känt varför skytten började skjuta. FBI misstänker i nuläget ingen koppling till inhemsk eller internationell terrorism, skriver CNN.

Ett tänkbart motiv polisen utreder är att mannen fick sparken från jobbet på ett åkeri samma morgon som dådet inträffade, bekräftar polischefen Michael Gerke på måndagen. Seth Ator ringde både larmcentralen och FBI innan skjutningen, uppger FBI-agent Christopher Combs för nyhetsbyrån AP. Han uppges haft psykiska problem.

Skjutningen är den andra dödliga masskjutningen i Texas på kort tid. För en knapp månad sedan sköts 22 personer ihjäl när en 21-årig man öppnade eld i en Walmartbutik i El Paso, som ligger i Texas nära mexikanska gränsen. 

Läs mer: Dödssiffran stiger till sju efter skjutningen i Odessa