Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Snowden: Har sökt asyl i Brasilien

Den förre underrättelseagenten och visselblåsaren Edward Snowden säger i en intervju i brasiliansk tv att han sökt asyl i Brasilien.

– Jag skulle älska att leva där, säger han till Globo TV.

Snowden, som fått sitt amerikanska pass indraget och nu vistas i Moskva, säger att han sökt asyl i flera länder, skriver AFP. Hans ryska uppehållstillstånd går ut i augusti.

Han säger att han har fler dokument som avslöjar USA:s spionage mot andra länder, men är inte beredd att erbjuda dem i utbyte mot en "säker tillvaro". Asylen ska beviljas av humanitära skäl, säger han.

Brasiliens utrikesminister säger att landet inte tagit emot någon formell asylansökan från Snowden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.