Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Somaliska pirater släpper kapad båt

Den kapade oljetankern på bild från 2014.
Den kapade oljetankern på bild från 2014. Foto: Kevin Finnigan/AP

Somaliska pirater har släppt den oljetanker som kapats utanför Puntland i Somalia, skriver Reuters. Ombord fanns åtta lankesiska besättningsmän som hållits gisslan.

Oljetankern kapades av pirater i måndags. Tidigare under torsdagen besköts den somaliska flottan av piraterna i samband med att flottan försökte genskjuta en båt som var på väg till dem med förnödenheter.

– Efter skottlossningen fördes diskussioner under eftermiddagen. Vi backade med våra styrkor, och piraterna drog då iväg, säger Abdirahman Mohamud Hassan, som leder Puntlands hamnpolis, till Reuters.

Frivilligorganisationen Oceans Beyond Piracy beskriver händelsen i andra ordalag i ett uttalande, enligt nyhetsbyrån AFP:

”Puntlands hamnpolis tvingade fram befrielsen av båten. Den gav (piraterna) ett erbjudande som de inte kunde säga nej till, och piraterna har nu dragit därifrån”.

Enligt Reuters ska en pirat att bekräftat att frigivandet skedde utan att någon lösesumma betalades ut.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.