Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-17 08:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sprang-ultralopp-i-lagenhet-for-att-inte-bli-smittad/

Världen

Sprang ultralopp i lägenhet för att inte bli smittad

Medicinsk personal i ett hotell i Wuhan som används för att isolera patienter.
Medicinsk personal i ett hotell i Wuhan som används för att isolera patienter. Foto: AP

Hubeibor som sitter i karantän i sina hem tränar så gott det går för att bättre motstå viruset. De lyfter vattenflaskor, springer i trappor och gör armhävningar med barn på ryggen. 

En man sprang ett ultralopp på 66 kilometer i sin lilla lägenhet. Tiden: 6 timmar och 41 minuter.

Samtidigt som provinsen Hubei är satt i karantän och invånarna mestadels måste hålla sig hemma, får de starka uppmaningar från myndigheterna att hålla sig i trim. En frisk kropp kan bättre stå emot smittan, är tanken, och kineserna verkar ha tagit myndigheterna på orden.

Nu tävlar de på sociala medier i mer eller mindre kreativa sätt att motionera inomhus, skriver AFP, som intervjuat en löpare som förmodligen tar priset.   

44-årige Pan Shancu har i en slinga i sin lägenhet, mellan sängar och bokhyllor, lyckats springa 66 kilometer, på 6 timmar och 41 minuter. En bedrift som han förstås videofilmade och lade upp på sociala medier.  

– Jag blev lite yr först, men när jag gjort tillräckligt många varv så gick det över, säger han. 

Pan Shancu har tidigare sprungit 30 kilometer – i badrummet. En övning som han live-streamade, för att ”inspirera alla andra som sitter hemma i karantän i 14 dagar”. 

Pan Shancu är massör och en hängiven löpare. På frågan vad han ska göra när epidemin är över, svarar han: ”Många säger att de ska ha en fest. Jag vill springa 100 kilometer utomhus”.

https://twitter.com/AFP/status/1228568640552747008?s=20