Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 23:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/starka-kanslor-under-minnesstund-i-paris/

Världen

Starka känslor under minnesstund i Paris

Bild 1 av 4 Upprörda känslor på lördagskvällen bland de församlade i området runt den butik i östra Paris där fyra personer mördades på fredagen. Politikerna fick stå till svars för att de, enligt de protesterande, ignorerar deras säkerhet. Situationen blev obehaglig då folkmassan trängde på och polisen fick problem med att hålla emot.
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 4 Inrikesminister Bernard Cazeneuve, rabbinen i Paris stora synagoga Joël Mergui och nationalförsamlingens talman Claude Bartolone på plats vid Porte de Vincennes på lördagskvällen, där folkmassan var mindre välkomnande mot politikerna.
Foto: Anders Hansson
Bild 3 av 4 Människor håller upp plakat med texten ”jag är jude”.
Foto: Anders Hansson
Bild 4 av 4 En trängd justitieminister, Christiane Taubira, på plats vid den efterhand allt mer tumultartade minnesstunden intill butiken i östra Paris. Hon fick stå ut med glåpord kastade efter sig när hon anlände.
Foto: Anders Hansson

På lördagskvällen utbröt tumult när franske inrikesministern Bernard Cazeneuve och andra representanter för regeringen kom till den butik i östra Paris där fyra gisslantagna personer mördades på fredagen. Folkmassan, till stor del bestående av judar, anklagade politikerna för att inte se till deras säkerhet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in