Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-28 09:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/starkt-stod-for-att-hedra-winnie-mandela-med-egen-flygplats/

Världen

Starkt stöd för att hedra Winnie Mandela med egen flygplats

EFF-ledaren Julius Malema höll ett brandtal till Winnie Mandelas minne på lördagens begravning. Han avslutade talet med ett krav på att Kapstadens flygplats skulle byta namn för att hedra hennes minne.
EFF-ledaren Julius Malema höll ett brandtal till Winnie Mandelas minne på lördagens begravning. Han avslutade talet med ett krav på att Kapstadens flygplats skulle byta namn för att hedra hennes minne. Foto: Wikus de Wet/AFP

Ett förslag om att döpa om Kapstadens flygplats till Winnie Mandela Airport har vunnit brett stöd i sociala medier i Sydafrika. Det var på människorättskämpens begravning på lördagen som oppositionspolitikern Julius Malema utmanade regeringspartiet ANC om namnbytet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in