Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-24 14:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/stodet-for-putin-rekordlagt-kan-inte-bli-lika-popular-igen/

Världen

Stödet för Putin rekordlågt: ”Kan inte bli lika populär igen”

Bild 1 av 2 Vladimir Putins popularitet har dalat under de senaste fem åren. I dag ligger stödet på rekordlåga 66, enligt det oberoende opinionsinstitutet Levada.
Foto: OZAN KOSE
Bild 2 av 2 Vladimir Putin deltog i ett affärsmöte i Moskva på torsdagen. Den ryska ekonomin har börjat växa igen det senaste året. Men det syns än så länge inte i människors vardag.
Foto: ALEXANDER NEMENOV

Den ryska presidenten Vladimir Putins opinionssiffror är de lägsta på fem år. Stödet har dalat till 66 procent vilket är rekordlågt för en regim som saknar konkurrens.

– Jag gillar inte Putin. Det gör inte unga människor. Vi ser ju vad som pågår, hur han låter sina korrupta vänner råna vårt land, säger en 16-årig flicka som går sista året på gymnasiet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in