Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 09:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/stor-brist-pa-medicinsk-hjalp-i-bangladesh-efter-att-rohingyer-flytt-burma/

VÄRLDEN

Stor brist på medicinsk hjälp i Bangladesh efter att rohingyer flytt Burma

Utmattade, berövade på sina ägodelar och i behov av medicinsk vård söker sig allt fler rohingyas till sjukvården i Bangladesh.
Utmattade, berövade på sina ägodelar och i behov av medicinsk vård söker sig allt fler rohingyas till sjukvården i Bangladesh. Foto: Munir Uz Zaman/AFP

Uppskattningsvis över 400.000 personer, de allra flesta av dem tillhörande den etniska folkgruppen rohingya, har flytt från Burma de senaste tre veckorna.

I Bangladesh arbetar nu sjukvården för högtryck med att ta hand om flyktingarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.