Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 03:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/stor-misstro-mot-politiska-systemet-infor-eu-valet/

VÄRLDEN

Stor misstro mot politiska systemet inför EU-valet

Bild 1 av 4 Väljare i Frankrike är de som har allra lägst förtroende för de politiska systemen, både sitt eget nationella system och EU:s.
Foto: Jean-Francois Monier/TT
Bild 2 av 4
Foto: Thomas Samson/TT
Bild 3 av 4 ”Demokrati av folket och till folket” står det på plakatet som Nadine Lemoine bär under en av demonstrationerna i Paris. Väljare i Frankrike är de som har allra lägst förtroende för de politiska systemen, både sitt eget nationella system och EU:s, enligt en ny rapport.
Foto: Mehdi Chebil/TT
Bild 4 av 4
Foto: Christophe Simon/TT

BRYSSEL. Fransmännen är de som har allra lägst förtroende för politiska systemet, visar en rapport från tankesmedjan ECFR.

I rapporten har 46.000 väljare intervjuats. Att det finns en utbredd misstro i Europa borde oroa partierna inför EU-valet, anser rapportförfattaren Mark Leonard.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.