Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 11:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/stor-turkisk-insats-mot-pkk/

Världen

Stor turkisk insats mot PKK

Turkiet meddelar att 43 anhängare till den kurdiska gerillagruppen PKK har ”neutraliserats”, en term som turkiska armén använder för motståndare som dödats, skadats eller tillfångatagits.

Operationen inleddes i norra Irak för 13 dagar sedan, enligt Turkiets försvarsdepartement.

Gerillarörelsen PKK har sin bas i norra Irak. Enligt Ankara syftar tillslaget till att förstöra härbärgen och grottor som PKK använder och oskadliggöra organisationens medlemmar.

Turkiets försvarsminister Hulusi Akar säger att insatsen i området kommer att fortsätta fram till att "den sista terroristen har neutraliserats".

Ämnen i den här artikeln:

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt