Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Stormy Daniels friad från anklagelser

Stormy Daniels tillsammans med sin advokat Michael Avenatti tidigare i år.
Stormy Daniels tillsammans med sin advokat Michael Avenatti tidigare i år. Foto: Craig Ruttle/AP

Den tidigare porrstjärnan Stormy Daniels greps vid ett uppträdande på en strippklubb i Ohio, USA. Anledningen var enligt hennes advokat att hon ska ha tillåtit en gäst att ”röra vid henne på ett icke-sexuellt sätt”. Fallet lades ned redan samma dag på grund av bristande bevis.

En lag i delstaten Ohio förbjuder all kroppskontakt mellan strippor och deras kunder.

Advokaten Michael Avenatti hävdar emellertid på Twitter att gripandet är politiskt motiverat.

”De satte dit henne och det här är politiskt motiverat. Det luktar desperation. Vi kommer att bestrida alla de här falska anklagelserna”.

Stormy Daniels, eller Stephanie Clifford som hon egentligen heter, hävdar att hon hade sex med president Donald Trump år 2006. Hon säger att hon fick 130.000 dollar av Trumps advokat för att hålla tyst om affären. Advokaten har sagt att han gjorde utbetalningen. Trump förnekar affären helt och hållet, men säger att Daniels fick betalt för att få ett stopp på ”falska anklagelser”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.