Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Stort juvelrån på lyxhotellet Ritz i Paris

Other: Thomas Samson/AFP

Juveler värda flera miljoner euro har stulits vid ett väpnat rån mot en smyckesbutik på lyxhotellet Ritz i Paris. Fem rånare slog till mot butiken under kuppen, enligt polisen, och tre misstänkta har gripits.

En poliskälla uppger för tidningen Le Figaro att bytets värde kan uppgå till 4,5 miljoner euro (motsvarande drygt 44 miljoner kronor).

– Världsberömda juvelerare visar upp sina smycken på Ritz, säger en polis.

Gärningsmännen slet till sig smycken efter att ha krossat butikens fönster. De var beväpnade med en yxa och två skjutvapen, enligt polisen. De tre misstänkta greps i samband med att de lämnade hotellet.

Det finns inga uppgifter om att någon har skadats fysiskt vid rånet.

En AFP-journalist rapporterar att en del gator kring hotellet spärrades av efter rånet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.