Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 09:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/stort-stromavbrott-pa-manhattan/

Världen

Stort strömavbrott på Manhattan

00:46. Stora delar av Manhattan var utan ström på lördagskvällen.

Manhattan i New York drabbades på lördagskvällen av ett större strömavbrott. Fem timmar senare kunde de stora neonskyltarna vid Times Square tändas igen.

TT Text

Strax före klockan sju på lördagskvällen, lokal tid, slocknade lamporna och luftkonditioneringen för 42.000 kunder på sydvästra Manhattan, bland dem flera hotell och teatrar. Bland de drabbade var de tiotusentals som just hade bänkat sig för att se Jennifer Lopez uppträda i Madison Square Garden.

Polis och brandkår larmades till flera adresser, där folk fastnat i hissar, och polisen fick hjälpa till att dirigera trafiken, då många trafikljus slocknat. Inga allvarliga skador eller incidenter har rapporterats.

Stora delar av Manhattan var utan ström på lördagskvällen. Foto: Scott Heins/AFP

Avbrottet orsakade även störningar i stadens tunnelbanetrafik. Lokaltrafikbolaget MTA varnade på Twitter invånarna för att bege sig ner i de underjordiska stationerna, och att hela stadens tunnelbanesystem påverkades av störningarna.

Strax efter midnatt, lokal tid, kunde elbolaget Con Edison meddela att alla kunder fått tillbaka strömmen. Orsaken till avbrottet var en brand i en transformator.

Strömavbrottet skedde samma datum, 13 juli, och nästan vid exakt samma klockslag som ett av New Yorks mest omfattade strömavbrott, som 1977 mörklade staden i mer än ett dygn.

Ämnen i den här artikeln:

New York
USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt