Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/stridsflyg-i-krasch-i-frankrike-pilot-fastnade-i-kraftledning/

Världen

Stridsflyg i krasch i Frankrike – pilot fastnade i kraftledning

00:51. Ett belgiskt stridsflygplan kraschat i Frankrike. Ett hus som låg nära nedslagsplatsen fick taket förstört.

Ett belgiskt stridsflygplan av typen F16 har störtade i Frankrike. 

Piloterna sköt ut sig ur planet. En av dem fastnade i en kraftledning men ska nu ha förts till sjukhus. 

Flygplanet var på väg från Belgien till en flygbas i Frankrike när det kraschade i närheten av orten Pluvigner på halvön Bretagne i nordvästra Frankrike.

De båda piloterna sköt sig ur planet innan kraschen. Den ena kunde föras i säkerhet medan den andra fastnade i en elledning. Räddningsarbetare fick ner piloten efter att ha stängt av elen i området. Piloten har tagits till ett närliggande sjukhus, enligt en person som AP har talat med. Ingen uppges ha skadats vid olyckan.

En journalist från den lokala tidningen Le Telegramme har publicerat en bild på piloten som fastnade med sin fallskärm i elledningen. 

Omkring 100 poliser var på plats i området där olyckan skedde. En av planets vingar förstörde delar av ett hustak innan det kraschade på en närliggande åker, enligt husets ägare som AP varit i kontakt med. 

https://twitter.com/NathalieAndr/status/1174638979469197313

 

Ett belgiskt F16-plan, av samma typ som planet som störtat i Frankrike, flyger över Belgien den 18 maj 2016. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP