Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Student identifierad efter färjekatastrofen

Sydkoreanska myndigheter har hittat kroppsdelar tillhörande en av de fyra studenter som har saknats efter färjekatastrofen i landet 2014.

Över 300 människor, de flesta gymnasieelever på utflykt, dog när den 6.800 ton tunga färjan sjönk utanför Sydkoreas sydvästra kust.

I mars i år bärgades färjan från havsbottnen. När man gick igenom fartyget hittades benbitar som efter analyser visade sig tillhöra studenten. För några veckor sedan hittades en benbit som kommer från en av de två lärare som saknats.

Fortfarande saknas sju personer – den andra läraren, tre studenter och tre andra passagerare.

Utredningar har visat att katastrofen berodde på ett flertal mänskliga faktorer, som att färjan var överlastad och att besättningen var oerfaren. Kaptenen dömdes i slutet av 2014 till 36 års fängelse för brott i samband med att fartyget sjönk.

Färjan, som sjönk 2014, bärgades i mars i år.

Läs mer: Olycksfärjan överlastades under ett år

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.