Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-06 17:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/studio-dn-23-april-sa-blev-coronakrisen-en-del-av-valkampanjen-i-usa/

Världen

Studio DN 23 april: Så blev coronakrisen en del av valkampanjen i USA

Bild 1 av 2 Lasse Bengtsson och Sanna Björling programleder Studio DN
Bild 2 av 2 Demokraternas troliga presidentkandidat, Joe Biden.
Foto: Evan Vucci/AP

Dagens avsnitt av den fördjupande nyhetspodden finns ute nu i DN-appen och på olika poddplattformar. I dag: tema USA-valet 2020.

DN Text
USA-valet 2020

Coronautbrottet delar USA. I flera delstater demonstrerar amerikaner på den politiska högerkanten för att samhällena ska häva restriktionerna.

Men viruset har också blivit ett slagträ i frågan om rösträtten i USA. En del varnar för att det som sker nu ska ses som en väckarklocka inför presidentvalet i november. I dagens avsnitt av den nyhetsfördjupande DN-podden pratar programledaren Sanna Björling med DN:s USA-korrespondent Martin Gelin om pandemin som blivit ett kampanjverktyg. 

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Radioplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns r.