Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 10:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/studio-dn-28-april-varfor-har-eu-fungerat-sa-daligt-under-coronakrisen/

Världen

Studio DN 28 april: Varför har EU fungerat så dåligt under coronakrisen?

Lasse Bengtsson och Sanna Björling programleder Studio DN
Lasse Bengtsson och Sanna Björling programleder Studio DN

Dagens avsnitt av den fördjupande nyhetspodden finns ute nu i DN-appen och på olika poddplattformar.

DN Text

Inom EU har kampen mot covid-19 ställt nya krav på samarbete – men också visat hur gamla motsättningar fortfarande lever.

I krisens inledning reagerade flera EU-länder med att stänga sina gränser och Italien fick inte hjälp med skyddsutrustning.  Nu har EU:s 27 stats- och regeringschefer hållit ett digitalt toppmöte – vad kom de fram till? I dag pratar vi med DN:s EU-korrespondent Pia Gripenberg om det nya krispaket och vilka utmaningar som väntar

I dagens avsnitt av den nyhetsfördjupande DN-podden pratar programledaren Sanna Björling med DN:s Brysselkorrespondent Pia Gripenberg om varför EU tvingats be om ursäkt för sin långsamhet.

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Radioplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns r.