Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-10 02:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/studio-dn-28-april-varfor-har-eu-fungerat-sa-daligt-under-coronakrisen/

VÄRLDEN

Studio DN 28 april: Varför har EU fungerat så dåligt under coronakrisen?

Lasse Bengtsson och Sanna Björling programleder Studio DN

Dagens avsnitt av den fördjupande nyhetspodden finns ute nu i DN-appen och på olika poddplattformar.

DN Text

Inom EU har kampen mot covid-19 ställt nya krav på samarbete – men också visat hur gamla motsättningar fortfarande lever.

I krisens inledning reagerade flera EU-länder med att stänga sina gränser och Italien fick inte hjälp med skyddsutrustning.  Nu har EU:s 27 stats- och regeringschefer hållit ett digitalt toppmöte – vad kom de fram till? I dag pratar vi med DN:s EU-korrespondent Pia Gripenberg om det nya krispaket och vilka utmaningar som väntar

I dagens avsnitt av den nyhetsfördjupande DN-podden pratar programledaren Sanna Björling med DN:s Brysselkorrespondent Pia Gripenberg om varför EU tvingats be om ursäkt för sin långsamhet.

STUDIO DN  
Går EU stärkt eller försvagat ur coronakrisen?
0:00 / 13:53

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Radioplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns r.

Ämnen i artikeln

DN podcast
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt