Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 14:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/studio-dn-7-maj-har-biden-nagon-chans-mot-trump-i-hostens-val/

Världen

Studio DN 7 maj: Har Biden någon chans mot Trump i höstens val?

Lasse Bengtsson och Sanna Torén Björling programleder Studio DN.
Lasse Bengtsson och Sanna Torén Björling programleder Studio DN.

Nu är dagens avsnitt av den fördjupande nyhetspodden Studio DN ute på sajten, i DN-appen och på olika poddplattformar. Som alltid på torsdagar är temat USA-valet i höst.

DN Text
USA-valet 2020

Kan Joe Biden vinna över Donald Trump? Just nu har Biden ett övertag över presidenten enligt opinionsmätningarna, men flera månader återstår till valet – och i USA går det att vinna ett presidentval utan att få en majoritet av rösterna.

Båda har problem: Trump kritiseras för hanteringen av coronaviruset, medan Joe Biden anklagas för sexuella övergrepp.

I dagens Studio DN talar Sanna Torén Björling med New York-korrespondenten Martin Gelin om vilken kandidat som missgynnas mest av isoleringen och att inte få bedriva kampanj – och om vilka röster som räknas mest.

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Radioplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns r.