Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-18 07:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/suget-efter-djurlost-kott-vaxer-i-usa/

VÄRLDEN

Suget efter ”djurlöst” kött växer i USA

Bild 1 av 4 DN:s korrespondent Sanna Torén Björling lagar vegansk hamburgare med dottern Rebecka.
Foto: Evelyn Hockstein
Bild 2 av 4 Bella och Olof provar hamburgarna med det djurfria köttet.
Foto: Evelyn Hockstein
Bild 3 av 4 Den här kött- fria hamburgaren innehåller till största delen gula ärtor, men innehåller också bland annat solrosolja och jästextrakt
Foto: Evelyn Hockstein
Bild 4 av 4 En vegansk burgare.
Foto: Evelyn Hockstein

Måste kött vara animaliskt? Den frågan ställer sig företagare och forskare som ser klimatförändringarna som ett avgörande skäl att kraftigt minska köttätandet.

I dag framställs köttliknande produkter i laboratorier och provkök, med det slutliga målet att bli oskiljbara från originalen.

I USA finns flera av dem redan på marknaden, och suget efter alternativt ”kött” är stort.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in