Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Svart par i USA fick inte gifta sig

Charles och Te'Andrea Wilson i en intervju med CNN.
Charles och Te'Andrea Wilson i en intervju med CNN. Foto: CNN/Youtube
Ett par i Mississippi fick en otrevlig överraskning när de skulle gifta sig i en baptistkyrka i delstaten. Dagen innan bröllopet fick de veta att det inte skulle bli av – för att de var svarta.

Te'Andrea och Charles Wilson hade bokat kyrkan och tryckt upp bröllopsprogram. De skulle gifta sig i First Baptist Church i Crystal Springs, Mississippi. En kyrka som paret ofta besökt men aldrig varit medlemmar i.

Men dagen före vigseln fick de veta att de inte var välkomna. Kyrkans pastor ville inte viga ett svart par.

Till ABC News säger pastor Stan Weatherford att ett bröllop mellan svarta människor inte har ägt rum i kyrkan sedan den stod färdig år 1883.

Enligt Weatherford hade ”en liten minoritet” av församlingsborna hotat att lämna församlingen om han vigde paret.

– Jag ville inte ha en konflikt inom kyrkan, och jag ville definitivt inte att en konflikt skulle påverka bröllopet, säger han till CNN.

Te'Andrea och Charles Wilson är nu gifta. De var tvungna att vända sig till en annan kyrka.

Församlingen uppger att de ska träffas internt för att besluta hur man ska agera om fler svarta par vill gifta sig i kyrkan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.