Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 14:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/svensk-expedition-i-djatlovs-fotspar-exakt-60-ar-efter-odesnatten/

VÄRLDEN

Svensk expedition i Djatlovs fotspår – exakt 60 år efter ödesnatten

Under Andreas Liljegrens och Richard Holmgrens expedition i Uralbergen låg temperaturen nere i Auspijadalen kring -25°C dagtid och lite under -30°C nattetid.
Foto: Jekaterina Zimina

I slutet av januari 2019 genomförde svenskarna Richard Holmgren och Andreas Liljegren en ny expedition i Djatlovs spår, 60 år efter katastrofen. De har en egen teori om vad som hände i Uralbergen, som Richard Holmgren beskriver för DN:s Anna-Lena Laurén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.