Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-24 03:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/svenske-ali-sitter-fangslad-utan-bevis/

Världen

Svenske Ali sitter fängslad – utan bevis

02:01.

Svenske människorättsexperten Ali Gharavi befinner sig i Turkiets största fängelse. I augusti träffade DN hans fru Laressa Dickey.

Människorättsaktivisten Ali Gharavi kom till Sverige 1997 som datorutvecklare på Telia, efter att ha studerat och jobbat i USA .
Bild 1 av 2 Människorättsaktivisten Ali Gharavi kom till Sverige 1997 som datorutvecklare på Telia, efter att ha studerat och jobbat i USA .
Bild: Privat
Laressa Dickeys tankar är alltid hos den fängslade maken. Hon känner stort stöd från vänner och kollegor till Ali och hon tycker att svenska UD gör ett bra jobb.
Bild 2 av 2 Laressa Dickeys tankar är alltid hos den fängslade maken. Hon känner stort stöd från vänner och kollegor till Ali och hon tycker att svenska UD gör ett bra jobb.
Bild: Roger Turesson

○ Turkiets regering har trappat upp jakten på kritiker. Både inom landet och utomlands.

○ En av de drabbade är svensken och it-säkerhetskonsulten Ali Gharavi som sitter fängslad sedan den 5 juli i ett av Turkiets största fängelser.

○ Gripandet har fått internationell kritik då det även ses som en varning till organisationer som anklagar Turkiet för att bryta mot de mänskliga rättigheterna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in