Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 19:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sverige-drar-in-bistandet-till-kambodja-svagt-intresset-for-demokrati/

VÄRLDEN

Sverige drar in biståndet till Kambodja – ”svagt intresset för demokrati”

Kambodjas premiärminister Hun Sen, i mitten, har styrt landet i 35 år och anklagas för att ha utvecklat landet till en enpartistat. Sverige drar nu in sitt bistånd till Kambodja.
Kambodjas premiärminister Hun Sen, i mitten, har styrt landet i 35 år och anklagas för att ha utvecklat landet till en enpartistat. Sverige drar nu in sitt bistånd till Kambodja. Foto: Tang Chhin Sothy/AFP

Sverige drar in det bilaterala biståndet till Kambodja. Intresset hos den kambodjanska regeringen att utveckla landet i demokratisk riktning är för litet för att biståndet ska fungera, anser biståndsminister Peter Eriksson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.