Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Sveriges ambassad i Kairo jobbar dygnet runt

Krisen i Egypten sätter hård press på personalen vid de utländska beskickningarna i Kairo. Amdassadör Malin Kärre vid svenska ambassaden säger på telefon till DN.se att det ”sliter hårt, men går bra”.

– Vi arbetar i första hand med att få ut svenskar ur landet, hjälper till på de sätt vi kan. Det betyder arbete dygnet runt, bland annat håller vi vår informationsdisk på Kairos flygplats ständigt öppen, säger Malin Kärre.

Läget i den egyptiska huvudstaden beskriver hon som ”fortsatt spänt och ovisst”.

– Visserligen är det många egyptiska myndigheter som inte fungerar, men vi upprätthåller ändå kontakter. Enskilda myndighetspersoner når vi via deras mobiltelefoner. Ofta känns det oklart om det är myndigheten eller personen vi når fram till.

Ambassaden har fått personalförstärkning, bland annat från Svenska institutet i Kairo. En handfull poliser har också åkt till Kairo för att bistå ambassadpersonalen.

Malin Kärre

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.