Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 21:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sydafrikanerna-vill-rosta-men-en-hashtagg-visar-pa-utbrett-motstand/

VÄRLDEN

Sydafrikanerna vill rösta men en hashtagg visar på utbrett motstånd

Bild 1 av 3
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 2 av 3 Valaffischer för de tre etablerade partiernas företrädare har rivits sönder. President Cyril Ramaphosa (ANC), Julius Malema (AFF) och Mmusi Maimane (DA).
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 3 av 3
Foto: Erik Esbjörnsson

Deras föräldrar stred för demokratin. Men när en ny generation sydafrikaner har blivit gamla nog att rösta är intresset svalt för de etablerade partierna.

Hashtaggen #IWantToVoteBut – ”jag vill rösta men” - har fått stort genomslag inför onsdagens val och radar upp argument för att inte rösta.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.