Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 12:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sydkorea-aviserar-harda-tag-mot-nordkoreanska-avhoppare/

VÄRLDEN

Sydkorea aviserar hårda tag mot nordkoreanska avhoppare

Organisationer för nordkoreanska avhoppare i Sydkorea har under många år skickat ballonger med regimkritiska budskap in över gränsen till Nordkorea. Bilden är tagen i oktober 2014 i Paju, nära gränsen till Nordkorea.
Organisationer för nordkoreanska avhoppare i Sydkorea har under många år skickat ballonger med regimkritiska budskap in över gränsen till Nordkorea. Bilden är tagen i oktober 2014 i Paju, nära gränsen till Nordkorea. Foto: Young Ho

Sydkorea ska åtala de nordkoreanska avhoppare som skickar ballonger med regimkritiska flygblad över gränsen. Beskedet kommer efter att Nordkorea brutit all kontakt med sin granne i syd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.