Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Sydkorea varnar Nordkorea

Foto: Chung Sung-Jun/AP

Ordkriget mellan Nord- och Sydkorea fortsätter efter FN:s beslut om skärpta sanktoner mot Nordkorea. Nu hotar Sydkoreas president Park Geun-Hye grannen i norr med att responsen kommer att bli hård på alla militära provokationer från Nordkorea.

”Vi måste svara med hårt straff för att tydligt visa Nordkorea vilket pris de måste betala och att vi är fast beslutna att försvara vår nation” sade Park i ett tv-sänt tal efter det att Nordkoreas ledare Kim Jong-Un gett order om att landets vapenarsenal ska vara konstant redo för avfyrning.

FN:s säkerhetsråd klubbade i veckan igenom de hårdaste åtgärderna någonsin mot Nordkorea, och Nordkorea svarade enligt välkänt mönster med att inom några timmar avfyra kortdistansraketer från sin östra kust.

EU har välkomnat FN:s hårda sanktioner, och överväger att själva vidta ytterligare åtgärder mot Nordkorea.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.