Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 12:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/symbolen-for-putins-nationalism/

VÄRLDEN

Symbolen för Putins nationalism

Rysslands president Vladimir Putin och premiärminister Dmitrij Medvedev övervakar paraden av militärer inför dagens firande av Segerdagen.
Rysslands president Vladimir Putin och premiärminister Dmitrij Medvedev övervakar paraden av militärer inför dagens firande av Segerdagen. Foto: SERGEI KARPUKHIN

Vissa ser det som heligt, hos andra väcker det hat. I dag kommer vi att se det från Röda torget till Slovjansk och Krim. Ett enkelt band i orange och svart har blivit symbolen för en allt mer aggressiv rysk nationalism under president Vladimir Putin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.