Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 04:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/syriska-rebeller-till-attack-utanfor-aleppo/

Världen

Syriska rebeller till attack utanför Aleppo

Förödelse efter ett luftangrepp i Ariha i Idlibprovinsen på torsdagen
Förödelse efter ett luftangrepp i Ariha i Idlibprovinsen på torsdagen Foto: Ghaith AlsayedAP

Turkiskstödda syriska rebeller har inlett en ny offensiv mot syriska regeringsstyrkor och angripit områden nordöst om Aleppo, uppger rebellkällor. Enligt rebellerna deltog inte turkiska styrkor i attacken. Statliga syriska medier nämner inte attacken.

TT Text

Rebellerna säger sig hittills ha tagit kontroll över tre byar. Oppositionella Syriska människorättsobservatoriet beskriver det som ”en våldsam attack utförd av falanger lojala med Ankara”.

Syriska regeringsstyrkor har med ryskt stöd under veckan snabbt avancerat in i Idlib som tillsammans med området norr om Aleppo är de sista stora rebellkontrollerade territorierna. 

Regeringens senaste framryckning utlöste en ny flyktingvåg där hundratusentals människor rörde sig mot turkiska gränsen. På fredagen antydde Turkiet att man kunde komma att inleda en ny militäroffensiv i grannlandet.

Läs mer: Erdogan till attack mot arabländer som stöder Trumps fredsplan