Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/syriska-regimen-fornekar-sarinattack/

VÄRLDEN

Syriska regimen förnekar sarinattack

Foto: AP

Den syriska regeringen tillbakavisar FN:s anklagelser om att den låg bakom saringasattacken mot Khan Sheikun i april i år.

TT-AFP Text

Tidigare i veckan rapporterade FN:s utredare för krigsbrott att man hade bevis för att den syriska regimen låg bakom attacken där över 80 människor, varav mer än 30 barn, dödades.

Till FN-organets huvudkontor i Genève skriver regimen, i ett brev som citeras av den statliga syriska nyhetsbyrån Sana, att: ”Syrien har aldrig och kommer aldrig att använda giftgaser mot sitt folk eftersom man inte har några sådana.”

I brevet anklagas också FN-organet för att "politisera" sitt arbete.

FN-utredningen som presenterades i onsdags baserar sina slutsatser om den syriska regimens skuld på information från satellitbilder, videoklipp, fotografier, medicinska journaler och över 300 intervjuer.

Syriens president Bashar al-Assad.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt