Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Talibaner sprängde flickskola

Pakistanska talibaner sprängde på lördagen en skola för flickor i nordvästra delen av landet. Ingen människa skadades.

Talibanernas attacker mot skolor och elever fortsatte på lördagen med att terrorgruppen sprängde en grundskola för flickor i byn Tiarza i södra Waziristan sedan man fört ut samtliga elever och lärare, skriver nyhetsbyrån AFP.

De 18 som befann sig på skolan släpptes sedan skolan förstörts.

Dådet är ett i raden sedan 2002 och talibanerna har sedan dess sprängt hundratals skolor i den oroliga nordvästra delen av Pakistan.

Så sent som i januari sköt beväpnade talibaner ihjäl 21 människor på ett universitet i Charsadda och efter dådet förklarade gruppen Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) att man kommer att utföra flera dåd.

Förklaringen från talibanerna till skolattackerna har varit att gruppen anser att dessa fostrar framtida advokater, officerare och politiker som man menar utmanar Allah som den enda auktoriteten.

Tidigare på lördagen sköt pakistanska säkerhetsstyrkor ihjäl fem talibaner nära gränsen till Afghanistan. Detta efter att talibanska terrorister skjutit nio poliser till döds i samma område i onsdags.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.