Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 16:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tchad-250-rebeller-har-tillfangatagits/

Världen

Tchad: 250 rebeller har tillfångatagits

Militären i Tchad säger i ett uttalande att cirka 250 rebeller, däribland fyra höga ledare för den tchadiska rebellalliansen UFR, tillfångatagits i samband med attacker mot en fordonskonvoj som tog sig in i landet från Libyen. Totalt förstördes över 40 av de cirka 50 fordonen i konvojen och hundratals vapen beslagtogs, enligt uttalandet.

Rätta artikel

"Flera komprometterande dokument beslagtogs också", står det vidare.

Men en talesperson för UFR, Youssouf Hamid, säger att bara 30 rebeller tillfångatagits och han kallar militärens uppgifter för "inbillning".

Attackerna har pågått sedan förra helgen, bland annat med hjälp av flygangrepp i tisdags och i onsdags av franska stridsflygplan av typen Mirage 2000.

Paris ser president Idriss Déby som en nyckelallierad i kampen mot islamistiska extremister i regionen.

UFR, med baser i södra Libyen, har svurit att störta Déby. En medlem i UFR, Mahamat Doki Warou, medgav i fredags att gruppen åsamkats "skador" av flygangreppen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt