Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 10:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/teneriffa-morklagt-av-stromavbrott/

Världen

Teneriffa mörklagt av strömavbrott

Den spanska ön Teneriffa har drabbats av ett omfattande strömavbrott. Hela ön med runt 900.000 invånare och ett betydande antal turister mörklades, rapporterar tidningen El País.

TT Text

Strömavbrottet skedde under söndagseftermiddagen. Tidigt på kvällen hade strömmen börjat komma tillbaka i vissa områden och spårvagnstrafiken kommit i gång igen. Myndigheterna räknar med att det kan ta upp till tolv timmar innan alla fått elen tillbaka.

Räddningstjänsten fick många samtal och brandmän gjorde ett 70-tal utryckningar för att hjälpa människor som fastnat i hissar.

Teneriffas två flygplatser och sjukhusen har reservkraft och klarade sig, liksom de största hotellen på ön.

Den spanska nätoperatören Red Eléctrica utreder orsaken till strömavbrottet.

Ämnen i den här artikeln:

Spanien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt