Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-22 04:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/terrorgrupp-sager-att-man-ville-doda-turkiska-medborgare/

Världen

Terrorgrupp säger att man ville döda turkiska medborgare

Minst 85 personer dog vid attentatet i Mogadishu i lördags. Foto: Abdirazak Hussein Farah/AFP

Terrorgruppen al-Shabaab sa på måndagen att man låg bakom den blodiga attacken i Somalias huvudstad Mogadishu i lördags då minst 85 människor dog och fler än 145 skadades, många av dem svårt.

Terrorgruppen al-Shabaab har nära kopplingar till terrornätverket al-Qaida och har under flera år utfört en rad våldsamma dåd i Somalia. 

På måndagen bekräftade en talesperson för gruppen att det var al-Shabaab som låg bakom sprängdådet i lördags och att det hade riktats mot konvoj med turkiska medborgare när den passerade i västra delen av Mogadishu, skriver den somaliska nyhetssajten Garowe Online.

– Vi kommer att fortsätta attackera turkar som invaderar vårt land, sa talespersonen Ali Dhere som samtidigt sa att han beklagade att så många andra mist sina liv.

Hittills har två av de 85 döda från bilbombsattacken bekräftats vara turkiska medborgare. Turkiet har sänt medicinsk personal och ett flygplan till Somalia.