Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Terrorister mördade poliser i Kashmir

Tre beväpnade män anföll en konvoj med polisfordon och dödade tre poliser och en civilperson samt skottskadade 9 andra på en väg i Srinagar i Indien på lördagen. Terroristerna flydde sedan in i en byggnad där de fortfarande befnner sig.

Attacken mot poliserna inträffade i Pampore i utkanten av Srinagar i den omstridda Kashmirregionen. Bilder från attacken visar minst en sönderskjuten buss.

Ett tjugotal människor som befann sig i en regeringsbyggnad lyckades fly när terroristerna tog sig in i den och ytterligare 80 andra kunde senare evakueras från omkringliggande byggnader, skriver NDTV. På det sättet undveks en gisslansituation.

Terroristerna, som kan vara så många som fem skriver indiska medier, ska fortfarande befinna sig i byggnaden.

Specialsoldater har satts in och vid 15-tiden svensk tid rapporterade indiska medier först att inga skott hördes från platsen. Senare uppgav nyhetsbyrån AFP att skott hörts inifrån byggnaden.

Kashmirområdet har varit delat mellan Indien och Pakistan i nästan 70 år och båda länderna gör anspråk på territoriet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.