Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 19:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tiden-efter-vagen/

VÄRLDEN

Tiden efter vågen

Bild 1 av 2 ”Jag tycker inte om när folk säger att livet går vidare. Det gör det inte för oss drabbade. Det är ett annat liv som jag inte har valt och inte vill ha men måste lära mig att leva i om jag vill leva”, säger Malin Wesén, som förlorade tre barn i tsunamin.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 2 av 2 Maria och Bob Stigsson åker utomlands över jul och nyår i år. Men den här gången blir det inte till Thailand.
Foto: Beatrice Lundborg

På annandag jul är det tio år sedan tsunami­katastrofen. Lördagsmagasinet har vävt samman minnen från tre föräldrar, som tillsammans förlorade sju barn och två livskamrater i flodvågen. Sorgen försvinner inte, men man lär sig att leva med den. Och ibland skrattar till och med ögonen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.