Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Tidigare busskapningar i Norge

• April 2012: En berusad man hävdade att han var beväpnad med en handgranat och hotade till sig en buss med 15 passagerare vid Akershus. Polisen tvingades krossa en ruta och använda pepparsprej för att få kontroll på situationen, men ingen skadades.
• Maj 2004: En man kapade en buss på bussterminalen i Oslo. Busschauffören, den enda ombord förutom gärningsmannen, slogs ned när han försökte hindra kaparen från att köra av vägen. Han blev allvarligt skadad och låg i koma i två månader.
• Februari 2003: En man knivmördade en busschaufför på Valdresekspressen. Han hade tidigare mördat en asylsökande på en flyktingmottagning i Fagernes.
• Februari 2000: Ett ungdomsgäng tvingar en busschaufför att köra dem till Oslo från Lillestrøm. Chauffören knivskars, men blev inte allvarligt skadad.
• November 1994: En hemvärnssoldat med ett skarpladdat automatvapen krävde att bli skjutsad till Flekkefjord.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.