Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-29 05:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tidning-trycker-extrasidor-for-att-losa-toalettpappersbrist/

VÄRLDEN

Tidning trycker extrasidor för att lösa toalettpappersbrist

Tom hylla för toapapper i Melbourne.
Tom hylla för toapapper i Melbourne. Foto: William West/AFP

I Australien har utbrottet av det nya coronaviruset orsakat toalettpappersbrist. Nu rycker en inhemsk tidning ut i nöden och trycker åtta blanka sidor för läsarnas behov.

Butikshyllor i delar av Australien gapar tomma efter att invånare som är oroliga för det nya coronaviruset bunkrat upp för framtida behov.

För att tackla bristen har den australiska tidningen NT News tagit till en okonventionell lösning: I torsdagens tidning kunde läsare bläddra sig fram till sidan 21 och åtta tomma blad, tänkta att användas som toalettpapper.

”Slut på toapapper?”, skriver tidningen på sin förstasida, ”Vi finns här för dig”.

https://twitter.com/TheNTNews/status/1235320458733588482

I ett inlägg på Twitter visar tidningen upplagan och de färdiga linjer man förberett så att de blanka sidorna kan delas i sex rutor vardera.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

”Min familj tackar er i denna stund av nöd”, skriver en användare på Twitter.

”Det fungerade inte riktigt lika bra med den digitala utgåvan”, beklagar sig en annan.

Butikskedjan Woolworths bekräftar för CNN att åtgången av toalettpapper varit högre än vanligt och ska ha begränsat kunderna till att köpa max fyra paket åt gången för att ”säkra tillgången för fler kunder”.

På lördagen hade totalt 63 personer testats positiva för covid-19 i Australien, två personer ska ha dött i sjukdomen, enligt landets hälsomyndighet.

Ämnen i artikeln

Australien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt