Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 10:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tio-doda-i-ny-arbetsplatsolycka-i-kina/

Världen

Tio döda i ny arbetsplatsolycka i Kina

Ännu en svår arbetsplatsolycka har drabbat Kina. Minst tio personer har dött genom kvävning vid en olycka på en läkemedelsfabrik i staden Jinan i den östra provinsen Shandong, rapporterar statliga medier.

Rätta artikel

Det var en gnista från svetsning av ett rör som antände en substans som ledde till dödsfallen, enligt nyhetsbyrån Nya Kina. Tolv brandmän fördes till sjukhus i samband med släckningsarbetet men ska inte ha fått livshotande skador.

Dödliga arbetsplatsolyckor är vanliga i Kina, där bland annat korruptionen gör att arbetsmiljölagar långt ifrån alltid följs.

I förra månaden inträffade en explosion vid ett kemiföretag i provinsen Jiangsu och minst 78 människor omkom medan hundratals skadades.

Ämnen i den här artikeln:

Kina
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt