Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

18 döda i oljebrand i Indonesien

Antalet döda efter en brand vid en oljekälla i Aceh-provinsen ökar, sedan ytterligare människor avlidit av sina skador. Minst 18 människor har nu dött och 41 skadats, enligt myndigheterna.

Det var efter en oljeläcka som en större brand bröt ut under natten, lokal tid. När mörkret började falla var branden fortfarande inte helt under kontroll.

– Vi vet inte om det finns ytterligare offer eftersom vi inte kan komma närmare (elden), sade Syahrizal Fauzi, som leder räddningsarbetet, tidigare på eftermiddagen.

Den statliga oljefirman Pertamina hjälper till i arbetet med att bekämpa elden. Polisen säger att oljan borrats fram på olaglig väg, vilket är vanligt i området. Misstanken är att elden startat för att någon tänt en cigarett.

Utöver de omkomna har ytterligare uppemot 40 personer skadats, enligt polisen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.