Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 19:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tiotals-doda-i-valdsamheter-i-etiopien/

Världen

Tiotals döda i våldsamheter i Etiopien

Tiotals civila har skjutits till döds i etniskt grundat våld i regionen Amhara i Etiopien. Området har flera gånger drabbats av oroligheter, och de nya betecknas som hämndaktioner.

Rätta artikel

– Sök- och räddningsaktioner pågår fortfarande för att hitta offer och överlevande från måndagens attack, men jag kan bekräfta att antalet döda räknas i flera dussintal, säger Geleta Hailu, kommunikationschef för grannregionen Benishangul-Gumuz.

Han säger att våldet riktade sig mot folkgruppen Gumuz. Enligt Geleta Hailu har över 80 personer vårdats på sjukhus i samband med våldsamheterna och att över 90 tog skydd i en lokal skola.

Förövarna har inte identifierats men Geleta säger att attackerna tycks vara hämnd för att 21 personer dödades nyligen i våldsamheter mellan Gumuz och den etniska gruppen Amhara i Benishangul-Gumuz.

Etniskt grundade strider är relativt vanliga i olika delar av Etiopien.

Ämnen i den här artikeln:

Etiopien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt